farhana mohamad: mereka juga berhak gembira

17 June 2014

mereka juga berhak gembira


kita cukup beruntungkan?
masih punya ibubapa untuk berkongsi rasa, berkongsi keinginan. jarang sekali ibubapa menghampakan kita. apa yang kita nak, sedaya upaya mereka tunaikan. tapi tak bagi mereka. apa yang mereka nak, belum tentu dapat. aku sambut baik usaha kak anita ni. cuba sedaya yang mungkin untuk menggembirakan mereka. kalau kalian berkemampuan, tak salah rasanya kalau kita sama2 bantu kak anita ni. bantu setakat yang mampu. :)

#aku share dari fb#

-Sehelai Baju Buat Menyapu Si Air Mata-

Misi kami mengumpulkan baju2 baru yang akan diagihkan kepada anak2 yatim atau asnaf.

Misi kami masuk tahun ke 5 pada tahun 2014 ni.

yang kami perlukan ada baju kurung baru untuk perempuan dan baju melayu baru untuk lelaki.

kenapa baru..?

macam yang kita ketahui, setiap kali hari raya kanak2 lah yang akan lebih teruja untuk menyambut hari raya. selain duit raya makna hari raya untuk mereka adalah "raya dapat baju baru" sebab itu kami mengumpulkan baju yang baru. harga dan saiz tidak penting yang penting "baru"

bagaimana kami mengagihkan baju2 baru..?

setiap sebelum puasa kami akan mencari sekolah2 yang mempunyai anak2 yatim atau asnaf yang memerlukan baju baru.
kami akan dapatkan nama, umur dan saiz baju mereka, Dan setiap baju baru yang kami dapat kami akan ukur bahu untuk dapatkan saiz dan masukkan dalam plastik. jadi bila kami dapat nama saiz dan umur anak2 yang memerlukan kami just cari saiz yang dah kami sorting tadi.

untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya dibalqis6370@yahoo.com
0177202026 (msg/whats app sahaja)
instagram: anita mohd sharkawi
FB : anita mohd sharkawi


#kelabbloggerbenashaari

No comments:

Post a Comment

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign