farhana mohamad: March 2016

11 March 2016

7 Mac 2016


sanah helwah farhana!
makin tua dah.
cepat pulak masa bergerak rasanya.
pejam celik pejam celik dah 26 tahun rupanya aku kat dunia ni.
pejam celik pejam celik dah habis seminggu.
pejam celik pejam celik dah habis sebulan. 

bila usia makin meningkat, bermakna juga aku semakin dekat dengan kematian.
betul, ajal maut kita tak tahu bila.
tapi kebiasaannya macam tu la kan, 
bila dah semakin tua ni, kubur pun semakin memanggil kita.
sangat takut.
takut tak sempat bertaubat sebelum malaikat tarik nyawa. dosa semakin bertambah,
 kot la amal sebelum ni tak sempat nak back up dosa-dosa yang bertimbun tu.

dan 7 mac 2016 juga genap 7 bulan aku mengandung. makin sarat dah. makin tak larat nak buat kerja. dah semakin dekat waktu nak bersalin. rasa macam baru je semalam dapat tahu pregnant. so far alhamdulillah, alahan takde pun.
 cuma letih je. 

baby pun semakin aktif dalam rahim aku.
pagi petang siang malam duk bergolek je.
hero ke heroin?
nanti kita tengok ye.
aktif semacam je. 
berombak ombak perut haa.
kejap berbonjol kat sebelah kanan,
 kejap sebelah kiri.

 memandangkan aku bukan la yang jenis suka bergambar, baru perasan belum ada sekeping pun gambar aku sepanjang aku pregnant.
 lupa nak snap. 
boleh gitu? haha

orang lain pregnant punya la excited buat photoshoot bagai. tapi aku dengan suami tak pun. bukan tak excited nak dapat baby, tapi kami bukan la yang jenis suka bergambar.
 posing sana posing sini.
selfie sambil muncung mulut.
pastu hastag entah pape. 

ohh no no no!
geli aku.
kadang meluat pula tengok yang jenis suka selfie ni. tak kira tempat nak bergambar. 




p/s: doakan aku dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia untuk aku sentiasa topup amal aku. doakan juga kandungan aku dipermudahkan sehingga aku melahirkan.

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign