farhana mohamad: 2013

22 December 2013

tanah suci

seriously, aku tak tahu kenapa. setiap kali dapat berita ada sahabat2 yang bakal menunaikan umrah, 
aku tersangatlah jeles! 
yess. sangat jeles. jeles mereka dapat jejak kaki ke sana. 


alhamdulillah, pada march 2013 aku dan family berpeluang menjadi tetamu Allah s.w.t. 
betul apa orang cakap, bila korang dah pernah ke sana, korang memang akan rindu nak ke sana balik. rindu nak ke masjid, rindu nak minum air zam zam sepuas-puas hati, rindu nak laungkan lafaz talbiah, rindu nak tawaf kaabah, rindu nak saei dan semua aktiviti2 kat sana. terus terang aku cakap, terasa sangat tenang kat sana. memang langsung takde fikir pasal urusan2 kerja yang bertimbun kat malaysia. kerdilnya rasa diri aku bila memandang kiblatku.

Ya Allah, izinkan aku menjadi tetamu-Mu lagi.
aku ingin berada dekat dengan Rasulullah s.a.w. 

30 October 2013

Guide Me All The Way


I know that You could easily
Take away every thing You’ve given me
And I try to remember
Not to take anything for granted
‘Cause I know that one day
Suddenly this will all come to an end
So my last wish is for you to be pleased with Me

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

I know that sometime I do
I do forget that my next breath could be the last
Forgive me ’cause I cant thank you enough
Forgive me when I doubt your love
Now I pray for that day
when all this stops and comes to an end
So my last wish is for You to be pleased with me

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

Day by day passes
And I think that my time could be near
So I pray: O God let this world be in my hands
And not in my heart
‘Cause soon I’ll have to leave it 

Allah, Ya Allah
Guide me all the way to your Jannah
Ya Allah, Ya Allah
Don’t let me go astray ’cause I need you
By my side, I wish to be close
Close to You throughout my life
Ya Allah, oh Allah!
Be with me all the way

Guide me all the way
Don’t let me go astray


-please, guide me, guide us all the way to your Jannah-

06 September 2013

rindu


"na, nanti packing barang2 deh. minggu depan kita akan ke mekkah"-umi.

#terkejut#gembira#excited#sememangnya aku rindu pada 2 tanah suci tu# 

-pelik, nape umi tak bagitau awal2. Lagi seminggu nak ke sana baru umi gtau-

Malam sebelum berangkat aku tido awal, excited punya pasal. Barang2 da siap packing, tinggal nak berangkat je.

keesokannya, bangun tido cam biasa. 

“ehh, mana barang2 yang aku packing semalam? Betul ke aku g mekkah ari ni?”

baru sedar, rupanya aku mimpi. menitis air mata sebab tu hanya mimpi, bukannya realiti.



-Ya Allah, sampaikan aku pada 2 tanah suci itu, aku rindu untuk menjadi tetamuMu. Rindu pada Kiblatku, rindu pada “Kubah hijau”, rindu pada lafaz talbiyah-
-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign