farhana mohamad

17 July 2017

Lebih Intim Bersama Feminine Mist


Assalamualaikum wbt.

Hai korang, sihat? 
Ni haaa, yang gegirl ni, sihat anda hari ni? 
Tubuh sihat, tapi bahagian paling penting tak sihat tak best kan?

Tak dinafikan, hampir kesemua waita mengalami masalah keputihan, bau mahupun gatal-gatal di bahagian intim kan? Even sebelum ni tak pernah ada masalah keputihan, bila sudah bergelar ibu mengandung, ataupun wanita yang pernah melahirkan anak akan mengalami masalah tersebut. Eerkkkk, malu ehh nak cakap pasal ni? hihihi. Ada part-part yang perlu malu untuk dibincangkan dan ada juga part-part yang perlu kita bersikap terbuka untuk berbincang. Untuk masalah keputihan, gatal-gatal mahupun masalah bau di bahagian miss V, kita-kita perempuan ni tak boleh malu ok. Kena ambil serius hal ni sebelum menjadi lebih mudharat. Especially buat wanita yang telah berkahwin. Haaaaa, ni antara cara nak tackle suami ye, bukan setakat pandai masak, pandai buat surprise je, pandai sweet-sweet je. 

Macam aku sendiri, sebelum ni tak pernah ada masalah keputihan, tetapi selepas melahirkan anak, aku perasan yang keputihan mula mengganggu hidup aku. Walaupun kuantitinya sedikit, ianya sudah cukup merimaskan aku dan mengganggu keselesaan aku. Di pasaran sekarang pun banyak produk-produk untuk feminin wash mahupun ubat-ubatan "insert" untuk masalah dalaman wanita, tapi aku kurang yakin dengan penggunaan barang-barang tersebut. Sebagai contoh, kita tak boleh guna feminin wash terlalu kerap, akibatnya miss v akan jadi kering, hakikatnya miss v tak elok terlalu kering. Dan ubatan jenis "insert" juga tak elok diamalkan selalu. 

So, aku guna benda ni. FemMist by Furley Bioextracts!



Didatangkan dalam botol semburan aluminium yang langsing dan sofistikated. Apa yang bestnya adalah FemMist sangat mudah dibawa dan mudah digunakan, hanya semburkan dan alami keselesaan serta keyakinan serta-merta. 



Dibangunkan oleh Furley Bioextracts, sebuah syarikat bioteknologi dan agroteknologi Malaysia, rumusan semulajadi FemMist yang mengandungi Dermaxan® (ekstrak kulit buah manggis), ekstrak manjakani dan minyak pati lavender mengekalkan keseimbangan pH optimal di bahagian intim anda, sekaligus memastikan kesihatan vagina yang optimal.

Lazim digunakan dalam perubatan tradisional selama beberapa generasi, kajian terkini telah menunjukkan bahawa ekstrak kulit buah manggis – iaitu bahan asas FemMist – juga sesuai sebagai agen anti-keradangan, anti-bakteria, anti-fungus dan anti-viral yang kuat.



Antara manfaat-manfaatnya termasuklah:

• Mengekalkan keseimbangan pH optimal vagina

• Anti-bakteria dan anti-fungus
• Mengatasi masalah keputihan
• Menghilangkan gatal-gatal dan inflamasi
• Kelegaan segera daripada simptom dan ketidakselesaan akibat jangkitan vagina
• Melegakan kegatalan akibat rambut yang tumbuh
• Kesan melecet
• Menganjalkan dan memutihkan
• Selamat dan sesuai untuk semua jenis kulit
• Semulajadi dan berasaskan air, tidak merengsakan
• Pembungkusan yang tidak menonjol dan mudah dibawa bersama
• Produk diproses dalam premis yang disahkan halal (iaitu, tiada alkohol digunakan di sebarang peringkat proses).

Cara penggunaanya pun sangat mudah. Aku ni memang jenis yang suka benda-benda mudah, ringkas, cepat tapi memuaskan memandangkan sekarang ni aku sentiasa berkejaran dengan budak kecil. Rushing la nak buat segala benda.

Cara Penggunaan:
1) Hanya semburkan pada bahagian intim ataupun panty liner!

tadaaaa! mudahkan?

Gunakan secara kerap, 3 kali sehari atau selepas ke tandas untuk mengekalkan kesegaran miss v anda.

Harganya pun berpatutan, hanya RM48 sahaja dengan isipadu sebanyak 35ml sebotol.


Go and Grab your FemMist now! 
bye
-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign