farhana mohamad: Al-Fatihah buatmu kak syuhada

18 June 2014

Al-Fatihah buatmu kak syuhada





 

usai je solat maghrib, dapat whatsapp dari kak ma. kak ma maklumkan yang kak syu dah meninggal. mengucap panjang bila dapat berita tu. baru minggu lepas aku dapat berita kak syu koma. dan minggu ni, sekali lagi aku dapat berita yang sangat menyedihkan. personally, aku bukannya kenal rapat dengan kak syu. tapi aku selalu mengikuti perkembangan arwah, suka sangat baca post2 dari arwah.

berturut turut rasanya aku dapat berita kematian. Ya Allah, takut rasanya. kalau ditanya pada aku, sememangnya aku belum bersedia untuk mati. amal2 aku sendiri belum cukup banyak dan mencukupi untuk aku bawa ke sana. 

"setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati" 
- Al-Imran:85-

kak syu, moga dikau tenang di sana. Al-Fatihah
# kak Syuhada Baharudin

8 comments:

  1. Innalillah..al fatihah..
    Betul tu Ana...mcm x percaya kan...masih muda tapi usia bukan ukuran bila ajal kita...Ya Allah..rasa takut kiranya pergi dgn amalan yg kurang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa takut sebab kita belum bersedia. semoga diberikan husnul khatimah nnt. insyaAllah

      Delete
  2. sedihnya dengar.. sayu rasa hati.. al-fatihah buatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 doakan kita juga mendapat pengakhiran yang baik.

      Delete
  3. Amin.. semoga kak syu tenang disana. Kita pun akan meningalkan dunia nie, suatu masa yang kita sendiri taktahu bila

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. yup. perlu sentiasa bersedia. takut jika kita diambil saat amalan2 masih kurang.

      Delete
  4. as salam. semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg beriman. Abe Kie telah letakkan link blog hana di bloglist. Mohon hana letak link abe kie ye? www.zukidin.com Thanks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. ok, tengkiu abe kie. nnti sy masukkan abe kie dalam bloglist sy. :)

      Delete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign