farhana mohamad: Liebster Award!

22 September 2014

Liebster Award!

Assalamualaikum wbt.

sebelum ni asyik duk tengok je blogger lain join liebster award.
sekarang ni amek kau.
tak pasal-pasal terjebak sama. hehehe
thanks kak ma sayang for tagging.
and sory for being late.
my bad sebab lupa nak autopublish.



syarat-syarat adalah seperti berikut. normal la kan kalau ada syarat.hihi

* Mention the person who nominated you with a link to their blog 
* Answer 11 question asked
* Nominate 11 other blogger with a small following but with a lot of potential 
* Create 11 of your own question for them to answer
* notify them


jawapan untuk soalan dari kak ma.

1. siapakah orang yang paling rapat dengan anda?
- family. tanpa mereka aku lemah.

2. sekiranya tiba2 anda mendapat duit RM1 juta, apakah yang anda akan buat dengan duit tersebut?
- bawa family tunaikan umrah mahupun haji. :)
saving untuk kahwin. ehhh! =P

3. apakah sesuatu @ tempat yang memberi anda ketenangan?
- the only one Al-Quran and tanah suci. :)

4. jika ternampak orang datang meminta derma, apakah anda akan marah?
- tiada sebab untuk marah. bantu setakat yang mampu. sebab aku tahu mereka yang meminta itu bukanlah dari kalangan orang senang. maka bersyukurlah dengan apa yang kita ada.

5. apakah yang boleh membuat anda tersentuh @ menangis?
- bila melihat orang2 susah, orang2 tua. dan apa2 yang berkaitan dengan family.

6. jika ditawarkan satu tempat percutian percuma, manakah tempat yang ingin anda lawati.
- tanah suci. tak pernah berhajat nak ke mana2 selain tanah suci.

7. biasanya hari minggu apakah aktiviti anda?
- spend time dengan family @ keluar dengan bestie. 

8. apakah anda sudah berkahwin/berkeluarga?
- uishh. soalan cepucemas kak ma kasi. single lagi kak ma. ada calon tak? =P

9. anda berasal dari negeri mana?
- ambo oghe kelate! sek kito jange pecoh.

10. adakah anda masih mempunyai ibubapa?
- alhamdulillah. masih memiliki keduanya.

11. buku yang anda suka baca?
- semua benda aku baca except novel cinta cintun. dari kecik tak suka.


kak ma, please read this! 
nanti saya tag kak ma balik ok. stay tuned =D


okay. next, aku mencari mangsa baru.



soalan-soalannya adalah seperti berikut:-

1. nama penuh anda dan umur. nama timangan anda? 

2. apa negeri kelahiran anda dan sekarang tinggal kat mana?

3. bila anda last peluk dan cium ayah?

4. suka pakai baju kurung tak? *kalau tak, explain sikit.hihihi

5. jika diberi peluang melancong antara Banda Acheh (Indonesia), Korea, dan negara Eropah, negara mana pilihan anda? kenapa pilih negara tersebut? 

6. binatang apa yang anda fobia/takut? kenapa?

7. apa yang anda buat bila ada ular masuk ke dalam rumah?

8. anda makan organ dalaman ayam tak? 

9. favourite games yang anda selalu main ketika kecil?

10. bahasa apa yang anda nak sangat belajar and wish to apply dalam kehidupan anda?

11. pernah tak kena tikam dari belakang oleh kawan? ce bagi ucapan untuk diaorang. 


simple je kan soalan aku? =D
taknak susahkan "mangsa mangsa" kesayangan. tak payah karang karangan, jawab sesimple mungkin. tapi kalau rajin taip la jawapan panjang sikit. aku lagi suka baca kalau jawapan korang panjang. 




p/s: most yang aku tag adalah orang yang sama tag aku untuk liebster award dan juga versatile blogger. soalan-soalan korang aku dah jawab tinggal nak publish je. tengkiu 7 orang blogger yang tag aku.





21 comments:

  1. Hehe..takpe..K.Ma doakan cpt bertemu jodoh..yg penting dgn lelaki yg soleh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin amin.
      Tq kak ma. Mana tau masin mulut kak ma.

      P/s: cepat sgt terjah sini. Tak sempat inform pun lg. =D

      Delete
  2. Semoga impian ke tanah suci dan bertemu jodoh cepat..amin.

    Wah, nampaknya sana di tagged la..hihi.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, typo.. Bkn sana tapi wana.. Heheh

      Delete
    2. Amin. Tq wana. :)
      Cepat la jawab. Tak sabar nak baca

      Delete
  3. Bagusnya impian ke tanah suci tu. Moga tercapai. Amin :)

    ReplyDelete
  4. assalam..

    salam perkenalan. jemputke blog saya. kisah saya nak kurus. :)

    thank yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. tengkiu. :)
      nanti sy terjah ke sana ye.

      Delete
  5. salam farhana..

    saya dah buat entri..jemput baca ya, ^_^
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-again-tagged-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm wana.
      tengkiu jawab soalan sy.
      btw, sy dah baca.
      garang betul haa ucapan tu.hehe
      sayang wana ketat2

      Delete
  6. eh eh kenapa tak suka novel cinta. hihi.. lagi mau tanya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tebal kak.hahaha.
      jenuh nak baca
      memang bercinta la sy nak habiskan novel tu.

      Delete
  7. amboii da ade cita2 simpan wet kawen tu.. bile lagi??
    uhh ni tak aci kene tag plak... ahhahah nanti ayu jawab deh ana ku sayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.
      cita2 itu perlu ada.
      bereh bohh. nanti inform balik ehh

      Delete
    2. adik ipar ku syg... sy dah jwb soalan2 awk tu deh...
      berhempas pulas kononnye...
      heheehhe
      http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/09/libster-award-by-farhana-mohamad.html

      Delete
  8. kembali rancak berliebster.. bole jugak buat entry tambahan kan.. dulu je suka baca novel.. dah tua ni mls dh nak tadah mata.. hmmm

    ReplyDelete
  9. wahhh... selamat ber-liebster award ye... :D

    ReplyDelete
  10. liebster oh liebster. okeh kena cari masa utk buat karangan ekeke.. tq tag!

    ReplyDelete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign