farhana mohamad: resepi coklat ganache - tengkiu wana!

15 August 2014

resepi coklat ganache - tengkiu wana!

beberapa hari lepas aku sempat blogwalking beberapa blog. masih ada lagi beberapa list blog yang aku nak terjah. aku jarang ada masa panjang nak blogwalking, jadi aku cuba blogwalking sikit demi sikit. sabar ye, nanti i balas kunjungan uollss.

dalam duk blogwalking tu, aku request resepi coklat ganache dari teman blogger nun jauh di sabah. sebelum ni aku pernah try beberapa resepi coklat ganache, tapi tak memenuhi kehendak aku. kadang kadang dalam gambar tu nampak lawa je, tapi asal aku buat macam kurang menjadi je. tak selawa dalam gambar tu. wahhh, demand kau ye farhana!

seriously aku tertarik dengan coklat ganache dari wana. nampak cantik je! bila buat kek, topping kek tu serba sedikit mempengaruhi keinginan untuk makan kek tu. kalau topping lesu je, kita pun tak tertarik sangat nak makan kan. sama jugak bila kita masak sesuatu, hias la sikit kan bila nak makan tu. baru la ada selera sikit nak makan haa.

bagi sesiapa yang nak try resepi coklat ganache dari wana, jangan lupa terjah blog wana eh. cantik coklat ganache tu, craving plak tiba2 malam malam macam ni.

tengkiu wana! sayang wana ketat2.

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/08/resepi-topping-coklat-ganache.html


12 comments:

  1. sama2 dear..hepi dapat share info yang bermanfaat buat kawan-kawan..nanti awak try buat dan share entri dengan wana ya..share kek sekali..huhu^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait wana.
      nanti sy try buat k.
      tengkiu sangat2. :)

      Delete
  2. nice.....terus dah di coba resepnya....? dari malaysia...? saya dari indonesia, salam hangat dari blogger indonesia.
    ========================
    Pakan kelinci pedaging

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum dicoba lagi resepinya.
      iya dari malaysia. :)
      salam kenal jua.

      Delete
  3. dah tgokk keknyee...terliurrr!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!
      nanti jangan lupa try buat ehh cik kupu2.

      Delete
  4. Macam tak pernah makan je. Hehe. Kite lg suka cheese kot tu yg mcm blur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak!
      kita tak suka cheese.
      confirm awk pernah makan, cuma xtau namanya je. :)

      Delete
  5. singgah dan follow sini...thank you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak.
      will terjah n follow ur blog soon. :)

      Delete
  6. dijemput utk sertai GA dhiya yang pertama. Harap2 dapat sambutan :)

    http://dhiyadahlia.blogspot.com/2014/08/dhiyas-first-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. Singgah dari segmen "Senarai URL blog Mia Liana

    jemput singgah blog Wawa - KLIK

    ReplyDelete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign