farhana mohamad: speechless

03 April 2014

speechless

dapat forward mesej dari kawan.
pulak dah.
speechless.
istighfar kejap.
apa nak jadi dengan Malaysia ni.
ini ke antara program2 untuk tahun Melawat Malaysia?
sedih. confirm ramai muda-mudi sebaya dengan aku akan ikut serta.
Ya Allah, jauhkan aku dari benda2 macam ni.


-------------------------------------------------------------------------------------------
##### original post #######

ORIGINAL POST : THE LIBRARY @ SKUDAI (Bukit Indah): 5th April (SAT) MEDIAVINES presents THE POOL PARTY! Yes, Mediavines is bringing this party BACK to JB and we are putting 2 SWIMMING POOLS inside THE LIBRARY! It will be the craziest night that you'll never forget!

Ladies who come in BEACHWEAR get FREE CHAMPAGNE (before 12am)! Guys, you are welcome to show up in beach wear and sandals! Tons of prizes to be WON! No cover charge and great promotions available!!

THE LIBRARY @ SKUDAI, Giant Hypermarket, Lot G13-15, 1 Jalan Bestari 7/2, Taman Nusa Bestari, 81300 Skudai, Johor Bahru, Johor. Tel: 07 236 1163
-------------------------------------------------------------------------------------------

sudah pasti gambar yang disertakan untuk promosi ni tidak menepati shariah compliance.
then, i have to removed!

bertebaran rupanya iklan pasal pool party ni.
tak cukup menginsafi lagi ke tragedi fmfa 2014 lepas?

tepuk dada, tanya iman.
kalau hati anda masih tersentuh sensitiviti mengenai pool party ni,
percayalah masih ada iman di hati anda.
mohon pihak berkenaan jalankan siasatan.

p/s: alhamdulillah. Brunei dah kuatkuasakan hukum hudud di sana mulai 1 April 2014. waiting for Malaysia. maybe one fine day if the government agreed to applied hudud in Malaysia.

2 comments:

  1. alahaiii... benda2 camni le yg sebenonye merosakan tahun Melawat Malaysia ni... byk lagi benda berfaedah dan berguna utk kita sambut tahun Melawat Malaysia...... pihak berkuasa kena tau pasei benda ni..at least deme boleh ambik tindakan selanjutnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. party dibatalkan.
      berkat usaha ramai yang membantah. kuasa suara ramai. kita kna ingat, 2 konsert berjaya dibatalkan, tapi masih ada 20 konsert yang menanti. :)

      Delete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign