farhana mohamad: You know you will be missed

25 March 2014

You know you will be missed


Heartbreaking - ". . . Based on this new data, it's deeply sad to announce that MH370 had sudden ended in the Southern Indian Ocean. . ." - Prime Minister, Press Conference (March, 24 2014)

Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar. T.T

belumpun reda terkejut dengan press conference MH370, bertalu2 mesej dan whatsapp masuk.

"529 ahli ikhwanul muslim di Mesir dijatuhi hukuman gantung."

dua berita berat aku terima. beratnya dugaan-Mu Ya Allah. 
bertambah sedih bila ada yang masih suka membuat spekulasi.

"kau tak rasa pelik ke tiba2 pulak lepas prk kajang, MH370 dijumpai. dah la hilang selepas DSAI kalah kes liwat tu."
"aku rasa ni mainan politik je ni. kesian diaorang jadi mangsa."
"dah kenapa pulak pesawat tu ke lautan hindi. something happened ni."

heyyy! pliz stop! 
ni bukannya masa anda nak luahkan idea2 korang yang bernas tu.
aku tahu memang dalam kepala korang macam2 soalan timbul. but this is not the time!
could you pliz respect the family. walaupun spekulasi2 anda mungkin ada benarnya, simpanlah dulu. ataupun langsung tak payah nak mempersoalkan atau menimbulkan sebarang spekulasi.

selagi blackbox tu tak jumpa, you dont have right to make any rumours. keep on praying, lets Allah do the rest. simpan la dulu pandangan bernas korang tu. hormati perasaan ahli keluarga mangsa. almost 3 weeks menanti dengan penuh pengharapan, akhirnya spekulasi2 korang yang paling membunuh perasaan ahli keluarga mangsa. 

Iman kita pun tenggelam dalam sangat dah, tak timbul-timbul. Tolong hantar pasukan keselamatan iaitu keinsafan dan muhasabah dari tragedi yang menyayat hati kita semua ni.




p/s: In the meantime, my heartfelt condolence, sympathy and thoughts to the family of crew and passengers of MH370. We shall keep praying for MH370 insyaAllah. jauh di sudut hati, aku masih mengharapkan keajaiban berlaku. 

terima kasih kepada pihak berkuasa yang bertungkus lumus menjalankan tugas. mohon pihak media tidak mengganggu keluarga mangsa. they need times to be calm. maybe days, months, or might be years.

fitnah yang dilemparkan kepada kapten zaharie agak melampau bagi aku. mohon yang berkenaan tarikbalik statements yang mengaitkan kapten zaharie punca kehilangan pesawat. To the media especially CNN who keep on non-stop reporting false and negative reports to the world about Malaysia, no matter what you say, I am standing firm with my country!

Al-Fatihah

No comments:

Post a Comment

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign