farhana mohamad: 16 perkara yang perempuan x perasan

10 September 2009

16 perkara yang perempuan x perasan

urm~ ana xtau sejauh mna kesahihan post ni.. sumber ni ana dpt drpd seorg kwn yg m'hntar e-mail kpd ana...

1)Lelaki mungkin akan main-2 cinta sepanjang hari, tetapi sebelum mereka tidur, mereka akan terfikir tentang perempuan yang mereka betul-2 sayang.

2)Lelaki adalah lebih emotional dari awak sangkakan. Mereka akan berasa sedih setiap masa yang mereka tidak bersama dengan awak.

my cmment: smpai cmtu skali..? huhhhh,, dasyat2...

3)Lelaki memang tergila-gilakan senyuman seorang gadis :)

my cmment: maihhhh, lagha2....

4)Menghantar mesej yang tergantung kepada seorang lelaki seperti 'Awak tau x.... Ar xpe la' akan membuatkan dia membuat suatu kesimpulan yang jauh menyimpang daripada yg ape yg sebenarnya yg awak nak sampaikan. Dia akan berfikir ape yg dia buat salah dan obbess nak tau tentang perkara itu

my cmment: yeke... urm~

5)Lelaki yg suka awak nak dia seorang saja lelaki yg awak berbual dengan.

6)Apabila seseorang lelaki memberitahu masalah dia kepada awak, selalunya mereka hanya mahu awak mendengar bukan menyelesaikan.

7)Benda biasa yang membuktikan seseorang lelaki itu suka kepada awak ialah apabila dia mengusik kamu.

8)Lelaki lebih menyayangi awak daripada awak menyayangi mereka

9)Lelaki selalu guna perkataan hot atau cute/comel untuk menggambarkan gadis. Mereka jarang guna perkataan cantik atau lawa. Kalau mereka guna itu, maknanya mereka memang betul-2 suka awak.

my cmment: mcm2 le...

10)Apabila seseorang lelaki membuat sesuatu perkara bodoh atau silly, mereka akan terfikirkan tentang perkara itu selama beberapa hari.

my cmmnet: spe sruh buat cmtu..!?? =P

11)Apabila lelaki renung gadis lebih daripada 1 saat, mereka mesti terfikirkan sesuatu.

my cmment: adehh,, zina mata berlaku d sni...

12)Lelaki akan gadaikan segala-galanya semata-mata untuk membaca minda seorang gadis untuk sehari

my cmmnet: btul ke..? x prnh lak t'fkir cmtu...

13)Tiada lelaki boleh menyelesaikan semua masalahnya sendiri. Mereka cuma terlalu degil/ego untuk mengaku.

my cmment: btul3... abg ckp mmg llaki ni ego die tggi.. =P

14)Bukan semua lelaki kurang ajar. Jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

my cmment: same situation here: "tdak sume pmpn kurang ajar"

15)APABILA LELAKI MENGORBANKAN MASA TIDURNYA DAN KESIHATANYA SEMATA-2 UNTUK BERCAKAP DENGAN AWAK, MAKNANYA DIA BETUL-2 SUKA AWAK DAN NAK BERSAMA AWAK SELALU.

my cmment: lagha2... npe prlu wt sume tu utk seorg insan bergelar WANITA..???

16)Walaupun awak tinggalkan seorang lelaki dan dia sayangkan awak, dia mungkin akan masih sayangkan awak lps itu dan jika dia dapat satu hajat, mesti dia akan minta awak kembali ke dalam hidup dia.

berdasarkan e-mail kwn ana ni, ana rse sume ni x pnting pun, tgn je gatal post psal ni... asif jiddan, ana rse post kli ni amat2 LAGHA.... ampunkan dosa2 ku ya Allah..

No comments:

Post a Comment

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign