farhana mohamad: akaun palsu!

04 May 2014

akaun palsu!

"cikna, sampai hati tak follow ig aku balik!"

"ig? Instagram?"


"iyela kakak."

tercengang bila dapat whatsapp dari kawan.
sejak bila pulak aku ada instagram.

"aku tak pernah ada akaun instagram la cik kak! hehehe"

selidik punya selidik, ada orang guna gambar aku dan create akaun menggunakan nama "fana_mohamad". bila aku tengok akaun tu, ada la 5-6 keping gambar aku. selebihnya banyak kata-kata peringatan, muhasabah diri, ayat jiwang sikit2. ramai kawan aku yang dah follow akaun tu rupanya.

aku tak kisah sangat orang nak guna gambar aku selagi benda tu tak melampau. selagi takde post2 mengarut dalam akaun, aku halalkan dia guna gambar tu.

cuma, nama akaun tu!
di kampus dulu memang ada yang panggil fana, tapi tak ramai.
nama yang dia guna tu mengelirukan orang. kawan2 ingatkan itu akaun aku. huhhh!


p/s: nama akaun ig tu kita boleh tukar tak?

1 comment:

  1. wow.. mcm retis... pelik kan ngan org2 yg suke2 je nk buat fake account kita... dulu sy pun pnah kene mcm tu.. tp bukan IG.. facebook palsu..

    ReplyDelete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign