farhana mohamad: #BloggerTalk:10 Fakta Menarik Tentang Saya

06 April 2015

#BloggerTalk:10 Fakta Menarik Tentang Saya


Assalamualaikum wbt.

hokkey, entry autopublish.
lately memang semuanya autopublish.
takde nya live update ke apa, takdan nak ngadap laptop dah sekarang ni.
bertungkus lumus langsaikan hutang ni bila ada yang bising.   =D

1) nama penuh Nur Farhana Mohamad. 
boleh je panggil pape pun, tak kisah.

2) Anak kelahiran Kelantan.
this is pantai timur!
jangan kutuk kelantan selagi tak jejak ke negeri ni.

3) baru menginjak ke usia 25 tahun.
rasa tua dah.
ilmu tak banyak, amal pun kurang, 
tapi seakan akan kubur dah memanggil.

4) status?
kihkih. tunangan orang.
bakal mendirikan rumahtangga tak lama lagi.
ok, tu salah satu sebab blog aku terabai.

5) seorang yang sensitif.
jangan sentuh sebarang hal berkaitan family.
sangat pantang.

6) suka debate.
aku cukup suka dengar debat dan menyertai debat dan semua-semua yang berkaitan dengan debat. debat ni makanan aku. since di universiti dulu memang aku tak pernah ketinggalan sebarang program debat.

7) kurang gemar bergambar.
aku tak pandai nak posing kanan, posing kiri. 
muncung mulut pastu hastage #mukabarubanguntido #mukamintaklempang #mukasenyumtakikhlas.
serius aku tak faham. tambah-tambah bila melihat semakin ramai perempuan muda mudi, anak dara, mak dara, posing macam-macam. posing gini then lelaki like, posing gitu then lelaki komen.
suka ke?
 cuba jadi mahal ok.   :) 

8) tempat yang aku nak sangat2 jejak kaki adalah Tanah Suci. 
dah pernah g sana, tapi belum puas.
semoga aku diberi kesempatan untuk ke sana lagi.
rindu nak tatap kiblat aku, rindu pada kubah hijau tu, 
nak minum air zam zam puas-puas.
since dari aku kecil, memang itu je tempat yang aku nak g sangat-sangat.

9) tak suka perokok.
cukup tak suka. 
asap rokok tu sangat menyusahkan aku untuk bernafas.
aku sayang diri aku, so aku cuba avoidkan dari berada berdekatan dengan perokok.

10) lastly, aku cukup pantang bilamana melihat kaum adam masih berkeliaran di merata tempat ketika time solat. khususnya ketika solat jumaat. hilang respect pada lelaki-lelaki berkenaan. cuba ubah sikap dan cuba tingkatkan ilmu agama. sebab kamu bakal jadi pemimpin, pemimpin buat isteri dan anak-anak kamu kelak. macam mana nak jaga family kalau kamu sebagai ketua keluarga pun terumbang ambing. 

kamu-kamu sungguh ohsem bila iman didadamu sado! 

14 comments:

  1. gulpp
    macam terkena je jangan kutuk kelantan bile belum jejak kaki ke sane
    wahahaha terasa i tauuuu...

    ReplyDelete
  2. heheheh...selamat berkenalana farhana hihi

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alamak!
      sory klu terguris hati abg pejal.huu

      Delete
  4. kenalkan diri agar lbh memahami kan farhana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. betul tu kak pie.
      sekurang-kurangnya org tau kta macam mana.

      Delete
  5. Kelantan kat mana tu... akak nak.balik kmpg esk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bachok kak ekin.
      jemput mai umah.
      nanti whatsapp ehh

      Delete
    2. Sory kak ekin xsinggah dumoh cik na aritu... no whatsup lupa nak save hihih..

      Delete
  6. wahhh...menariknya fakta pasal ana ni
    akak ni kalau ajak debate ngan ko, kalahlah ni ye
    kasi can tak boleh? kita kan kawan kan? hehe

    ReplyDelete

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign