farhana mohamad: festival cipta lagu patriotik'09

09 August 2009

festival cipta lagu patriotik'09

last week shbt ana, aziey tlah memasukkan nama ana dlm list utk mnjadi penonton bgi festival cipta lagu patriotik atau lebih glamor ngn cipta09. festival ni diadakan pd hari sabtu, 8 august 2009 kt auditorium cempaka sari at picc..festival ni sbnr nyer usahasama usim and jabatan penjara malaysia... stdnt usim mnjadi penulis lirik mnakala org pnjara jdi komposer..

tibalah hari yg dinanti2kn, jam dah mnunjukkan kul 5 ptg, ni bermakna ana da 1 jam ag masa utk bersiap. urm~ relaks r, da 1 jam ag... getus hatiku... tiba2 lak rse mls g, nk tgk cite 'jgn tegur' smpai habis ngn fiea, vivie dan wan... alorrr,, mlas nyer g! huhu... mcm2 bunyi keluar time tgk cite ni ngn dieorg, jap2 menjerit...hahaha... td dieorg yg beria sgt nk tgk cite tu, last2 ana je yg khusyuk tgk... jajan n air da abis, sume dieorg tibai.

then, tiba2 je wan menjerit,, "ana! fiea! korg tau x skrg da pkul brape?? ckp nk g cipta... blik2! g bersiap cpt.. nnti x sempat lak..." fiea terkejut bile tgk jam,, "arghhh,, da kul 5.15.. aku x solat ag... ana jom!" ana rply,, "ala relax r, bru kul 5.15..huhu... aku nk tgk cite ni smpai abis... agpun ak kn tettttt... relax r" fiea da naik angin, lantas tgnku di tarik... nk tak nk ana kena ikut fiea gak... huhu...

ana and fiea trus blik umah msg2.. ana x iron baju ag,, aduhhh.. nk pakai baju pe ni!?? tension btul... ana capai je pakaian dlm loker then iron... tepat jam 6 ptg ana trun ke bawah, fiea da mnunggu ana di meja bulat pak guard kesayangan die... (opsss, think positive k! bkan fiea mnat kt pak guard mksd nyer kt sni)...

ktorg trus naik bus then terpaksa menunggu atas bus (dlm bus sbnr nyer, kang jatuh lak klu duk atas bus...ngeh~) peserta2 len yg x kunjung tiba... punye lame ktorg tggu.. sptut nyer kul 6 da bertolak g ke picc.. tp disebabkn mnunggu org yg xde kesedaran sivik, ktorg bertolak agak lambat.. kul 7 bru b'tolak... (ishh,, xde sivik langsung dieorg ni!)

urm~ ktorg singgah solat kt masjid putrajaya sblum bertolak ke picc. masalah muncul ag!! adehhh,, mmg dieorg ni xde sivik! dh r td dtg lambat, lpas solat sbuk duk posing2 kt sktar masjid putrajaya lak... adakah anda tau kita sume da lewat!?? maihhh,, mcm2 jenis perangai manusia kt dunia ni... penat tggu dieorg,, last2 ktorg sruh pakcik gerak.. tggalkan je dieorg ni... bile dieorg nmpak bus da gerak, trus dieorg lari lintang pukang kejar bus... hahaha... tau lak takut kna tggal... akhir nyer smpai gak ktorg kt picc tepat jam 8.30 mlm.. malu x terkira rasa nyer, vvip sume da smpai... (ada ke dieorg terpaksa tggu ktorg?? spe vvip ni? malu ngn perangai stdnt2 sume.. cm ni ke perangai stdnt ipt?? tepuk dada tnya le spe2 pun... ana x kisah...hoho)

aduhhh,, tempat lak sume da penuh... pastu da sorg abg ni pggil ana and fiea, sblh die da 2 tmpt kosong... ana and fiea xde pilihan len, ktorg duduk aje la kt sblah abg tu... mmg x selesa! itu lah perasaan ana cz terpaksa duk sblah org llaki..huhu..
abg tu ok je,, xde wt pe pun,, tp ana yg ko,, ana x suke duk sblah llaki...xpe r, wt bodoh je r... huhu

kak aisyah and fedtri yahya(mhi) menjadi hos prgram...ana terus tgk kertas aturcara majlis sejurus dpt tmpt duduk,, ehhh! mohd akmal razali? afiq naqiuddin abdul malek?? nme tu tertera di dlm kertas tu sbgai peserta pertandingan prgkat final.. ana kenal 2 org ni! ktorg 1 kelas time tamhidi dlu... terkejut gler bile tgk nme dieorg... lpas ana teringat ssuatu... owh,, ni le pertandingan yg afiq prnah gtau ana time cuti sem dlu... hebat dieorg ni... caya le! leh msuk final ag... ana ingtkn afiq je dpt msuk final, upe2 nyer che mat pun ada gak..

keputusan pertandingan diumumkn... afiq antara 3 terbaik... wah... congrat bkal ustaz!!

No comments:

Post a Comment

-disclaimer-
Ini adalah blog peribadi. sebarang bentuk artikel, informasi mahupun gambar yang dimiliki oleh pemilik blog ini boleh digunapakai oleh blogger lain tanpa memerlukan kebenaran tetapi mestilah diletakkan pautan kepada blog ini. sebarang printscreen adalah dilarang sama sekali. pemilik blog mempunyai kuasa untuk mengambil tindakan undang-undang atas penyalahgunaan pelaku.

Farhana Mohamad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign